Kineziológia    - SZÜNETEL

 
Dr. Varju Márta Európa Akadémiáján tanultam a kineziolótiát, TEK-et, AFT-t egy 2 és fél éves tanfolyam keretében. Egyszerű, fájdalommentes izomteszttel meg lehet állapítani, honnan ered a probléma. Hol a gyökere? Általában gyerekkorban, ott élünk át sok olyan számunkra stresszes, traumatikus eseményt, ami később egész életünkben hatással lesz ránk. Jó, vagy rossz irányba visz? Az átélt eseménytől függ. Sajnos az agyunk megjegyzi a traumatikus eseményhez - érzelmekhez - füződő eseményeket, külső hatásokat és a legközelebbi hasonló esetnél azt a korábbi "megoldást" kínálja fel. Ezért fordul elő sokszor velünk, hogy tudjuk nem így kellett volna reagálni erre vagy arra a dologra, de váratlanul ez ugrott be. 
 
Tekintettel arra, hogy minden az agyban dől el, gyermekvállalásban is tudok segíteni. Ha szervi akadálya nincs, a gyermek foganásának legnagyobb akadálya mi magunk nők vagyunk, mert a hitrendszerünkben, gondolatainkban van az akadály. Például ha egy nő nagyon szeretne gyermeket, de nem tud megbízni a férjében/társában ilyen-olyan okok miatt, például nem tudja elképzelni, hogy el tudja tartani a gyermekét, nem biztos abban, hogy jó apja lesz a gyermeküknek az aktuális párja, vagy csak azzal "bünteti" a párját, hogy nem szül neki gyermeket, akkor a kinezilógus sokat tud segíteni. Ha megváltoztatja a leendő anyuka a gondolkodásmódját, önkorlátozó hiedelmeit leteszi, sokkal több esélye lesz a várva várt gyermekáldásra. Ha egy nő azt mondja, hogy "nagyon szeretnék már gyermeket szülni", de a tudattalan vagy tudatos gondolatai meggátolják ezt akkor nem jön el a várva várt áldott állapot. Minden agyban dől el!
 
Önkorlátozó hiedelmeink és családi mintáink befolyásolják az életünket. Például olyan esetben ha a szülő vagy nagyszülő azt hajtogatja gyerekkorunkban, hogy "aki nem dolgozik az ne is egyék", vagy "étel nem maradhat a tányérban, mindent meg kell enni", akkor bizonyos esetekben soványsághoz, illetve kövérséghez vezet, mert lerakódik a tudatalattiba, onnan viszont folyamatosan dolgozik. 
 
Gyermekei iskolai előmenetelében is segíthetek. Például dislexiás gyerekeknél gyakran iskolai trauma az ok, esetleg kinevették a társai, aminek senki nem tulajdonított túlzott jelentőséget, mégis az ő kis életében ez egy igazi, nagy trauma volt, ami gátolja az olvasási készséget. A viselkedészavarok oka pedig gyakran az anyuka által a terhesség alatt átélt trauma az oka. 
 
Egy példa, amit dr. Selye János könyvében olvastam arra vonatkozóan, hogyan hat a stressz: 

Egy kisgyermek aki folyamatos félelemben él, mert apukája kiszámíthatatlan, nem lehetett tudni, hogy éppen milyen hangulatban jön haza és mit fog csinálni amikor hazaér. Megbünteti valamiért, vagy kedves lesz hozzá, játszik vele. Ez esetben a gyermek képtelen lazítani, elengedni magát. Pszichésen az elengedéshez a vastagbél tartozik. Így a “gyenge” szerv felnőttkorban a vastagbél lehet és a későbbi stressz-hatásokra megjelenhetnek olyan tünetek, mint pl. székrekedés, hasmenés, puffadás, orrfolyás, tüsszögés, gyulladások …

Másfél órás oldás: 15.000.-/ minden megkezdett további óra + 5000.- ft

 

Online Bejelentkezés

 

Hírlevél Feliratkozás

Eseményregisztráció

Kérjük, add meg az alábbi információkat: